Szolgáltatásaink

Amiért minket választanak

Szakképzett ápolók, 24 órás felügyelet, nővérhívórendszer, Rendszeres háziorvosi és neurológiai ellátás:


Az Otthonban 24 órás szakképzett ápolói felügyeletet biztosítunk, egészségi állapotnak megfelelő teljes körű ápolást, gondozást. Az egészségügyi ellátás keretében hetente két alkalommal az Otthon orvosi szobájában háziorvos rendel. Neurológus heti rendszerességgel rendel az otthonban, bőrgyógyász szakorvos, dietetikus szakorvos és urológus szakorvos pedig havonta tart rendelést az Otthonban.
Szemészeti, audiológiai, ortopédiai rendelések pedig szűrővizsgálat jelleggel évente, félévente ismétlődnek. Szakorvosi rendelésre lakóinkat a területileg illetékes rendelőintézetébe szállítjuk.
Gyógyszerellátás keretében a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően gondoskodunk a háziorvos és a szakorvosok által felírt gyógyszerek beszerzéséről. Az Otthon háziorvosa által összeállított alaplista szerinti gyógyszereket térítésmentesen biztosítjuk.

Napi három, illetve ötszöri étkezés (menüválasztásos rendszer, egyénre szabott diéta)


Napi három, illetve ötszöri (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora) étkezést biztosítunk saját főzőkonyháról. Egészségi állapotnak megfelelő, orvos által előírt diétás ételek, a dietetikus iránymutatásai alapján készülnek. Jelenleg a következő diétákat, étrendeket biztosítjuk: cukorbeteg-, epekímélő-, gyomorkímélő-, vesekímélő-, tejmentes- diéta, vegetáriánus-, darabolt-, pépes étrend

Napi foglalkozások, kirándulások, rendezvények szervezése

A hét minden napjára kínálunk programokat, mint például dalkör, nosztalgia délelőtt, teaház, kirándulás, kertészkedés, kézimunka, stb., melyeken a részvétel természetesen önkéntes. Megszervezünk nagyobb kirándulásokat, színházlátogatást, illetve mindent, amire igény és lehetőség van.


A társalgóban délutánonként különböző foglakozásokon vehetnek részt az érdeklődők (kézimunka, zene, előadások, társasjáték, színjátszás, stb).

Rendezvényeinkre, ünnepségeinkre az Otthon lakóin kívül a hozzátartozókat is várjuk. A terápiás munkatársak vezetésével lakóink felkészülnek versekkel, idézetekkel nemzeti ünnepeink méltó megemlékezéseire.

Sétára hívogat a gondosan ápolt kert, árnyat adó fáival.

Mentálhigiénés ellátás, foglalkozások


Az Otthon terápiás munkatársaiként dolgozó szakemberek nyújtanak segítséget a beköltözést követő beilleszkedésben és a mindennapok ügyes-bajos dolgaiban. Szervezik a napi és heti foglalkozásokat, ünnepségeket, rendezvényeket. Továbbá a mentális és fizikai állapotot figyelembe véve tartanak heti rendszerességgel kis- és nagyobb csoportos manuális, auditív, vizuális és memória szintentartó és állapotmegörző foglalkozásokat.

Az egyéni gondozás keretében mindenkinek személyre szabott ellátást nyújtunk. Az időskorra jellemző mozgás- és mentális problémákra szinten tartó, illetve lehetőség szerint fejlesztő terápiákat alkalmazunk.

Berendezett / saját bútorokkal berendezhető szobák / egy-két ágyas szobák, mini apartmanok


A szobák kialakítása, átalakítása során arra törekedtünk, hogy leendő lakóink számára minél otthonosabb és biztonságosabb környezetet teremthessünk meg. Szobáink két ágyasok és bútorzattal rendelkeznek, de lehetőség van apartmanba való beköltözésre, és saját bútorok elhelyezésére is.

Személyszállítás, bevásárlás, mosás, takarítás


Az intézmény gondoskodik az épület, ezen belül a lakrészek, közös használatú helyiségek folyamatos tisztántartásáról.

Az Otthon lakóinak ruhaneműit, textíliáit az Otthon modern gépekkel felszerelt mosodája mossa, vasalja heti rendszerességgel.

Tv, internethozzáférés minden szobánkban


Minden lakószoba központi televízió-csatlakozóval van felszerelve.